tiistai 12. lokakuuta 2010

Naisen vanheneminen

Vanheneminen on naiselle aina turmiollisempaa kuin miehelle. Luettuani tämän artikkelin http://www.psychologytoday.com/blog/valley-girl-brain/201008/becoming-the-older-woman , muistin taas kuinka paljon vanhenemista pelkään.

Naiselle se merkitsee aivan eri asiaa kuin miehelle. Useimmiten naiset haluavat vanhemman miehen, mutta miehet haluavat aina nuoremman naisen ja mitä vanhemmaksi he tulevat, sitä nuoremman he haluavat. siinä missä miehet kilpailevat sukupuolimarkkinoilla asemallaan ja vallalla (joita usein kerääntyy iän myötä aina lisää), naisilla on vain ulkonäkö ja he menettävät sen vanhetessaan.

Artikkelissa todetaan, että naisilla on nykyaikana mahdollisuus salaisiin aseisiin eli plastiikkakirurgiaan ja muihin rinnastettaviin toimenpiteisiin, joihin evoluutio ei ole vielä keksinyt vasta-asetta. Miehet menevät lankaan myös kirurgisin toimenpitein saavutettuun ulkonäköön ja kokevat leikellyt naiset seksuaalisesti kiihottaviksi, vaikka "parasta-ennen-päiväys" olisi todellisuudessa mennyt jo.

Vanhetessaan naisesta tulee näkymätön. Nuorella naisella puolestaan on valtaa jo ulkonäkönsä puolesta. On surullista, että itsekin huomaan toisinaan ajattelevani, että pitäisi nauttia nyt täysin siemauksin, kun olen vielä nuori ja jokunen mies kääntyy katsomaan perään. Edessä on aika, jolloin he katsovat tyttäreni perään, vaikka olisivat samaa ikäluokkaa kuin minä. Enkä voi sille mitään, että ajatus etoo minua, vaikka ymmärrän biologiset syyt tälle. Miehet kykyenevät siittämään lapsia vanhemmallakin iällä, kun taas naisen hedelmällisin aika on nuorena. Riskit lasten hankkimiselle neljäkymppisenä ovat jo niin suuret, että on parempi, ettei sen ikäinen nainen herätä turhan paljon seksuaalisia haluja kenessäkään.

Tekstini on toki kärjistettyä, mutta suurelta osin totta. Siinä missä minä olen parinvalintamarkkinoilla oman "urani" huipulla, avokkini parantelee omia asemiaan jatkuvasti, vaikka onkin minua lähes kuusi vuotta vanhempi. Elämä osaa olla epäreilua.

1 kommentti:

  1. Tekstisi on, kuten itsekin sanot, kärjistettyä. Vanha kansa sanoo, että yksi tykkää tyttärestä, toinen äidistä.

    Miehen statuksen nouseminen naismarkkinoilla iän mukana on myytti. Makunsa kullakin ja näissä makuasioissa universaaleja yleistyksiä ei voi tehdä.

    VastaaPoista